Flowex

Flowex

Hier wil je werken

  • Betrokken importprofessionals
  • Hoogwaardige snijbloemen
  • Internationaal
  • Bij de luchthaven schiphol
  • Voortdurende dialoog, wederzijds respect en vaste relaties.

DE EXPERTISE

Het bedrijf

Het Flowex team bestaat uit betrokken importprofessionals. We zijn gespecialiseerd in hoogwaardige snijbloemen uit de hele wereld, met de focus op Zuid-Amerikaanse producten. Dankzij onze sterke en langdurige relaties met topkwekers in Ecuador, Colombia en andere landen kunnen wij onze klanten altijd de beste kwaliteitsproducten op de markt leveren. Ons hoofdkantoor is gevestigd bij luchthaven Schiphol en wordt vanuit Quito, Ecuador ondersteund door vaste medewerkers.

MEER WETEN?

  • "Lekker in de internationale bloemen business werken met kwaliteitsproducten: prachtige import bloemen: Rozen, Gyps en andere Exotische bloemen"
  • "Met z’n vijftienen: allemaal passie voor het vak, stuk voor stuk importprofessionals, zijn we dagelijks in de weer om onze klanten te voorzien van een prachtig pakket importbloemen"
  • "Platte organisatie, korte lijnen en een leuk team collega’s: passie voor het vak, met z’n allen gaan we ervoor"
  • "Met ons kantoor en onze logistiek hier op Schiphol beschikken we snel over onze bloemen en veel klanten in en rondom de bloemenveiling te Aalsmeer in de buurt"

OVER HET BEDRIJF

De achtergrond

Flowex is een onderdeel van de Flowers Express Group. Naast onze vestigingen in Nederland en Ecuador hebben we verschillende bedrijfsonderdelen die de Europese markt bevoorraden: Blumen Express in Duitsland, Flowers Express in Italië en Flexin met de focus op Oost-Europa. De Flowers Express Group is één van de grootste importeurs van snijbloemen vanuit Zuid-America naar Europa en werkt al meer dan 20 jaar nauw samen met een aantal van onze belangrijkste leveranciers. Flowex zelf is in 2002 opgericht.

 

Wij definiëren onze rol als inkopers voor onze klanten aan de ene kant, en vertegenwoordigers van onze meer dan zestig vaste kwekers aan de andere kant. De bedrijven waar we mee samenwerken zijn niet gericht op massaproductie maar richten zich vooral op het hogere segment van de markt. Regelmatig bezoeken wij de kwekerijen en adviseren op het gebied van teeltmethoden, naoogstbehandeling, de kwaliteit van de verpakking en variëteitkeuze. Bovendien monitoren wij het gehele logistieke traject om te garanderen dat onze producten hun eindbestemming in perfecte conditie bereiken. Door ons klantenbestand steeds verder op te bouwen, bieden we hoogwaardige afzetkanalen voor onze kwekers. Onze focus ligt vooral op het aangaan van langdurige relaties, dit voor zowel de kleine als de grotere groothandel, importeur en retailer.

 

Flowex gelooft in een voortdurende dialoog, wederzijds respect en vaste relaties. Met een aantal van onze belangrijkste leveranciers werken wij al samen sinds de begintijd van onze onderneming. Een belangrijk aspect daarin is het jaarrond afnemen, zowel in de piektijden als in de rustige tijden en daarbij elkaar helpen wanneer de markt dat vraagt.


WERKEN BIJ DEZE TOPWERKGEVER

Vacatures