PB Techniek

PB Techniek

Hier wil je werken

 • Techniek
 • Uitdagend
 • Glastuinbouw
 • Mogelijkheden om te groeien en ontwikkelen.
 • Binnen en Buiteland.

DE EXPERTISE

Het bedrijf

PB Techniek is toeleverancier van elektro-, watertechniek en automatisering voor de internationale tuinbouw. We hebben ruim 25 jaar ervaring opgedaan bij uiteenlopende projecten. Als zelfstandige onderneming kunnen we slagvaardig werken en snel inspelen op nieuwe ontwikkelingen in de markt. Dat herkennen onze klanten: bedrijven in de groenten-, bloemen- en potplantenteelt, in Nederland en ver daarbuiten. Met ongeveer veertig medewerkers in vaste dienst hebben we de capaciteit om de meest grootschalige projecten zelf uit te voeren.

Waarom schakelt u PB Techniek in?

 • Ruim 25 jaar ervaring in elektrotechniek, watertechniek en automatisering.
 • Het gehele traject blijft in één hand: van engineering tot en met installatie.
 • Innovatief, en graag bereid om ook “outside the box” te ontwerpen.


Wil jij de beste zijn? Bij PB Techniek krijg je de kans!

PB Techniek is een begrip in de (inter)nationale tuinbouwsector. Wij weten alles van elektrotechniek, watertechniek en automatisering. Onze klanten – waaronder de absolute top in de markt – weten dat we innovaties en kwaliteit leveren, proactief denken en werken. En altijd voor ze klaar staan. Daar zijn we groot mee geworden. En we willen nog veel verder groeien. Daarom zoeken we vakmensen die de beste willen zijn.

Waarom PB Techniek?

Bij ons kom je in aanraking met aansprekende en vooraanstaande tuinbouwbedrijven in binnen- en buitenland. Dat is een enorme uitdaging. Bovendien ontwikkel je jezelf en volg je opleidingen en trainingen. Om nóg beter te worden

MEER WETEN?

 • Berry Opstal - Projectleider Elektrotechniek:
  “Het mooie van ons werk is dat iets daadwerkelijk wordt zoals we het bedacht hebben. Het is heel tastbaar en we doen het met elkaar."
 • Mike Roumen - Junior Projectsupport:
  “Ik werk nu zes jaar bij PB Techniek en ben begonnen als (leerling)monteur, maar vandaag de dag werk ik als junior project support. Dit wilde ik zelf en hierin werd ik enorm gesteund door mijn leidinggevende. "
 • Ted Moerland – Hoofdmonteur / supervisor:
  "Sinds een aantal jaar werk ik als hoofdmonteur/supervisor elektrotechniek bij PB Techniek. We doen projecten in Nederland, maar ook veel in het buitenland zoals Amerika, Canada, Duitsland en Noorwegen. Op dit moment is de verhouding 50/50. En dat is leuk! Je krijgt wat van de wereld te zien."
 • Barry Prins - Service coördinator:
  “Het geeft mij veel voldoening als we de klant kunnen leren hoe ze een storing kunnen voorkomen. Als service coördinator heb ik veel contacten met de klant, maar ook met onze collega’s. Zo werk ik nauw samen met onze (hoofd)monteurs. Ik begeleid hen op afstand."

OVER HET BEDRIJF

De achtergrond

Ruim 25 jaar tuinbouwervaring onder één dak

 • 1984 – PB start met het ontwerp en de installatie van elektrotechnische installaties voor de intensieve glastuinbouw.
 • 1989 – Er komt een zelfstandige watertechnische afdeling bij, niet veel later gevolgd door een afdeling automatisering.
 • PB Techniek was een van de eerste bedrijven die de voordelen van de PC voor de glastuinbouw onderkende. Zo ontwikkelde het bedrijf de eigen computer, de ACO® tuinbouwcomputer. Ook andere regelsystemen kwamen voortaan uit eigen huis.
 • 2001 – Om meer grip te krijgen op het proces van research and development koos het bedrijf voor Westland Energie als partner, dat via andere partnerbedrijven al veel ervaring had opgedaan in de procesautomatisering. Inmiddels is de gehele automatiseringsafdeling ondergebracht onder Hortimax, zodat de verdere ontwikkeling van onze producten voor de lange termijn gegarandeerd is. Daardoor fungeert PB Techniek sinds 2002 ook als dealer van HortiMax producten.

 

In de loop van de jaren zijn veel overnames gedaan, gericht op een versterking van de positie in de tuinbouw.


WERKEN BIJ DEZE TOPWERKGEVER

Vacatures

Westland

Supervisor / Hoofdmonteur Elektrotechniek