Rijk Zwaan

DE EXPERTISE

Het bedrijf

Rijk Zwaan is een internationaal groenteveredelingsbedrijf. In 30 landen werken 3500 medewerkers op allerlei locaties. Vanuit het hoofdkantoor in De Lier wordt het bedrijf aangestuurd. Op verschillende locaties in Nederland wordt zaad geproduceerd waar jongplanten uit gekweekt worden.

De zaadproductie is jaarrond. Een deel van de zaadproductie is commercieel en bedoeld om klanten te voorzien van jongplanten van onze tomaten- paprika- of komkommerrassen. Een deel van de productie is bestemd voor het basiszaad voor de zaadproductie op verschillende locaties, wereldwijd. En een ander deel van de productie is voor de kwekers, om te testen in hun eigen productiekassen. Er wordt dan uit dit zaad, één pad of tralie met planten van ons nieuwe ras aangeplant.

MEER OVER RIJK ZWAAN

 

 


OVER HET BEDRIJF

De achtergrond

Qua teelt en werkzaamheden komt, wat we op De Vesting doen, misschien wel het meest dicht bij de reguliere tuinbouwproductie als je kijkt naar wat we bij Rijk Zwaan doen. En dan nog is het totaal anders. Toch zijn er twee ‘gewone’ teeltspecialisten actief op onze locatie, plus twee bedrijfsleiders/managers met elk hun verantwoordelijkheden. Daarnaast is er ook een grote groep dames actief, die met vakmanschap en passie werken in de kassen. We werken met een grote groep vaste medewerkers die in Nederland zijn opgegroeid. De meeste van de flexibel inzetbare collega’s hebben een andere nationaliteit.


WERKEN BIJ DEZE TOPWERKGEVER

Vacatures