Kwekerij Bergcamp

DE EXPERTISE

Het bedrijf

Kwekerij Bergcamp is een familiebedrijf. Naast allerlei medewerkers die van buitenaf het bedrijf zijn ingestroomd, werken hier verschillende broers, ooms en neven. Broers en directieleden Robert en Walter houden zich met hun ondernemerstaken bezig. Moeder Elly verzorgt naast de loonadministratie de koffie en werkt af en toe nog mee. Er werken jonge mensen: twintigers, dertigers en veertigers. En ook oudere mensen, tot gepensioneerden die nog steeds graag de handen uit de mouwen steken aan toe. Het complete team Bergcamp bestaat uit ongeveer 25 mensen. Met z’n allen in de groepsapp en als er iemand jarig is, ook al werken er die dag maar 10 personen, dan zit de kantine gezellig vol (tot wel meer dan 20!) waar de jarige gebak serveert.

Op drie locaties, allemaal dicht bij elkaar en op betonvloeren telen we voor onze klanten jaarlijks rond de 4 miljoen kwaliteitsproducten. Denk aan cyclamen, campanula’s en geraniums in pot 10,5 en 12. De planten worden automatisch opgepot. Wijder zetten gebeurt met een robot. Het rapen, inpakken en aflever klaarmaken doen we met de hand. Onze planten gaan naar bloemisten, winkeliers, tuincentra en de betere supermarkten in Europa.

MEER OVER KWEKERIJ BERGCAMP


OVER HET BEDRIJF

De achtergrond

Het bedrijf is opgericht in 1995 door Teun van den Berg, maar al eerder was de familie actief met het bedrijf Bergplant. Het werd in 1965 opgericht door de vader van Teun, Wim van den Berg. Die begon met het telen van druiven en bloemkool en later sla. Daarna werd het bedrijf overgenomen door zijn beide zonen Teun en Wim. Teun startte het bedrijf Bergcamp in 1995, nadat de kwekerij aan de Leeweg plaats maakte voor industrie. Bergcamp wordt nu geleid door Robert en Walter van den Berg en hun betrokken en enthousiaste team.

Het bedrijf kent 3 locaties, de Oudecampsweg 11, met ook een kas aan de overkant van de weg. De laatste locatie ligt aan de Hoogweg 13.

 


WERKEN BIJ DEZE TOPWERKGEVER

Vacatures