ONZE WERKWIJZE VOOR KANDIDATEN

Oriënteren op een nieuwe baan

Je wilt je goed oriënteren op nieuwe mogelijkheden op de arbeidsmarkt en een nieuwe baan. Je weet vrij precies wat je wilt of misschien weet je het nog helemaal niet zo goed. Je kent natuurlijk enkele bedrijven in jouw branche, maar zou toch willen weten of er nog bedrijven of organisaties zijn waar je het bestaan niet van kent. Of misschien zijn er bedrijven die je nog niet voldoende kent, maar waar het juist heel goed mee zou matchen.

In 7 stappen doorlopen wij bij MovetoCatch samen met jou die oriëntatie:

Stap 1: de voorbereiding

Door het invullen van ons ambitieformulier krijg je een beter beeld van jouw ambitie. Het wordt helder wat jouw wensen zijn. Deze informatie helpt ons bij de voorbereiding op ons gesprek over de volgende stap die je wilt zetten. Daarna maak je onze indicatietest waarvan je de uitslag per e-mail als PDF-document toegestuurd krijgt. De meeste mensen vinden het interessant om die rapportage te lezen en herkennen zichzelf daarin.

 

Stap 2: de kennismaking

Telefonisch maken we alvast kennis. Zo weten we allebei wat we van elkaar kunnen verwachten. Ook plannen we gelijk onze afspraak voor het intakegesprek.

 

Stap 3: het intakegesprek

Tijdens het intakegesprek nemen we jouw cv en loopbaan door. We leren jou beter kennen en kunnen daardoor goed inschatten welke functies wel en welke niet aansluiten op jouw kennis, ervaring en wensen. Kandidaten vinden dat we er sterk op gericht zijn hen te doorgronden en op deze wijze goed in kaart weten te brengen.

 

Stap 4: het voorstel

Direct aan tafel of daarna ontvang je enkele suggesties van ons. Dit zijn functies en bedrijven die bij jou passen. Je krijgt ruim de tijd om deze suggesties op je gemak door te nemen. We adviseren om nader onderzoek te doen via internet en de functies en bedrijven te bespreken met mensen die dicht bij jou staan.

Wanneer we nog niet direct een concrete suggestie kunnen doen bieden we de mogelijkheid om jezelf (anoniem) middels een kort en duidelijk profiel op onze website te presenteren.

 

Stap 5: het kennismakingsgesprek

Als er een functie tussen zit die bij jou past en je een goed gevoel hebt bij het bedrijf, dan verzorgen wij een introductie en arrangeren een kennismakingsgesprek.

We richten onze pijlen op één specifiek bedrijf of we arrangeren bij enkele bedrijven waar het goed mee zou kunnen matchen een oriënterende kennismaking.

Voorafgaand aan het oriënterende kennismakingsgesprek geven we je per e-mail enkele tips. Ook bellen we jou om je alvast meer te vertellen over het bedrijf, jouw gesprekspartner en beantwoorden we vragen die je wellicht hebt.

 

Stap 6: de terugkoppeling

Na je gesprek nemen we telefonisch door hoe de kennismaking verlopen is, wat jou is opgevallen en hoe het voelt.

We informeren je over de terugkoppeling vanuit het bedrijf en als het van beide kanten positief is ervaren, dan arrangeren we een vervolggesprek. Meestal hebben kandidaten en bedrijven twee of drie gesprekken nodig om elkaar goed te leren kennen en tot overeenstemming te komen.

 

Stap 7: de overeenkomst

Jullie hebben allebei interesse. En dan? In veel gevallen begeleiden we het traject tot en met de arbeidsovereenkomst. Zaken als contractduur, arbeidsvoorwaarden (salaris), opleidingsmogelijkheden en concurrentiebeding komen allemaal aan bod. Je kunt gebruikmaken van onze kennis en begeleiding.


Inschrijven

  • Eenvoudig inschrijven
  • Kosteloos en vrijblijvend
  • Als eerste de nieuwste vacatures