Kwekerij van Luijk

DE EXPERTISE

Het bedrijf

Gespecialiseerd in de teelt, het verpakken en het transport van aubergines

Kwekerij van Luijk levert het ultieme totaalpakket als het op aubergines aankomt. Wij telen ze, oogsten ze en verpakken ze in de door u gekozen verpakking. Mocht u niet-regulier pakmateriaal willen, dan kunnen wij hier ook voor zorgen.

OVER HET BEDRIJF

De achtergrond

Ontwikkeling
Wij hebben 50 jaar teeltervaring, waarvan 30 jaar in de aubergineteelt. In 2017 zijn wij ons gaan specialiseren in diverse soorten aubergines. Voorbeelden zijn de graffiti aubergine of de witte aubergine.

In de loop der jaren hebben de ontwikkelingen niet stil gestaan. Het bedrijf, gevestigd in het Westland, is uitgegroeid naar een grootte van 3ha en behoort bij de modernste aubergine tuinbouwbedrijven in de wereld. Met als resultaat: er wordt een geweldig mooi en gezond product geteeld.

Onze kwekerij bestaat merendeels uit glas, zodat de aubergines worden beschermd tegen allerlei weersomstandigheden. Ook kunnen wij zo het klimaat beheersen en kunnen wij gemakkelijk schadelijke insecten bestrijden door het gebruik van hun natuurlijke vijanden.

Werkwijze
Aubergines worden iedere dag geoogst, zodat er altijd verse aubergines beschikbaar zijn. De vruchten worden gesorteerd op gewicht en in diverse gewichtsklassen geplaatst. Hierna worden ze verpakt in de door de afnemer gewenste verpakking.

Transport
Aubergines worden verkocht over de hele wereld. Het is daarom van belang dat het transport goed en snel verloopt. Het Westland heeft een goede bereikbaarheid over de weg. Binnen Europa gaat het vervoer meestal per vrachtwagen. Niet-Europese afnemers of consumenten die moeilijker te bereiken zijn, krijgen hun product veelal toegestuurd per vliegtuig.

Consumenten
Wij besteden veel zorg aan onze klanten en de producten. Wij hebben strenge keuringseisen en vruchten die daar niet aan voldoen worden direct verwijderd. Er wordt daarbij veel aandacht besteed aan de presentatie. Zo moeten de aubergines een mooie glans hebben en moeten de kelken heldergroen zijn. Tevens worden smaakproeven gehouden. Het vervoer gebeurt ook zo snel mogelijk om een vers product te kunnen leveren aan onze afnemers.

Deze manier van werken is niet onopgemerkt gegaan bij zowel consumenten als bij instanties. In 2017 hebben wij door onze kwaliteitsinspanningen het PlanetProof keurmerk toegewezen gekregen. Daarnaast zijn wij Global GAP-gecertificeerd.


WERKEN BIJ DEZE TOPWERKGEVER

Vacatures

RAAK GEINSPIREERD

Meer video's