Commerciële functies in verschillende soorten en maten.

Zoek je een commerciële functie en wil je weten wat er zoal mogelijk is?

Bedrijven noemen hun verkoopmedewerkers ook wel accountmanager, commercieel medewerker of salesmanager. De functienamen van commerciële functies lopen nogal eens door elkaar heen. Commercieel medewerkers fungeren bij sommige bedrijven als accountmanager en bij andere bedrijven fungeren accountmanagers als commercieel binnendienst medewerker.

Een accountmanager is vaak het aanspreekpunt voor een groep klanten. Het kan zijn dat hij of zij (stevige) verkoopdoelstellingen meekrijgt. Het kan ook zijn dat van een vaste leveranciersrelatie sprake is en dat de accountmanager ervoor zorgt dat alles optimaal verloopt. Een accountmanager bereidt het productaanbod tijdig en goed voor, zorgt ervoor dat orders goed in het systeem terecht komen en dat alles ook daadwerkelijk zoals afgesproken wordt afgeleverd.

In een commerciële functie vervul je soms de rol als accountmanager of fungeer je als binnendienst of backoffice medewerker. In die gevallen neemt de medewerker werk uit handen van de accountmanager. De commercieel medewerker controleert bijvoorbeeld binnenkomende bestellingen, zet die in het systeem of onderneemt actie als een bestelling afwijkt van de voorraad of het aanbod.

Sommige bedrijven zetten hun accountmanagers voortdurend aan het werk met het jagen op nieuwe klanten. Hoe meer nieuwe klanten hoe beter. Andere bedrijven hebben een focus op het zo goed mogelijk bedienen van de bestaande klanten en breiden liever de omzet met tevreden klanten uit, waar zij steeds meer aan verkopen.

Beginnende accountmanagers worden regelmatig junior accountmanagers genoemd. Wanneer je enige tijd succesvol als junior accountmanager fungeert, dan verdwijnt het woordje junior en fungeer je als accountmanager. De meer ervaren accountmanagers krijgen de toevoeging senior of key accountmanager. Of je krijgt als accountmanager de titel key accountmanager wanneer je specifiek grotere/waardevollere klanten namens het bedrijf onder je hoede hebt. De titel key accountmanager wordt afgekort tot KAM.

Voor jou als verkoper of accountmanager maakt het natuurlijk verschil of je concrete, tastbare producten verkoopt of minder tastbare maar wel waardevolle diensten verkoopt. Van het leveren van AGF artikelen, bloemen of planten, meststoffen en andere bedrijfsmiddelen tot het leveren van geld, een financiering of een compleet te realiseren glastuinbouwbedrijf met alles erop en eraan wat nodig is om tomaten, orchideeën of een ander te telen product.

Naast de verkoper of accountmanager functies zijn er allerlei commerciële functies welke het verkopen van producten of diensten ondersteunen. Marketing gerelateerde functies. Daarbij kun je denken aan trademarketing- of productmanager functies.

Ben jij op zoek naar een commerciële functie, schrijf je in voor meer informatie.


Inschrijven

  • Eenvoudig inschrijven
  • Kosteloos en vrijblijvend
  • Als eerste de nieuwste vacatures