Kwekerij Piet Vijverberg

DE EXPERTISE

Het bedrijf

Piet Vijverberg is hét kwaliteitsbedrijf in orchideeën en Dracaena, veel technische innovaties worden hier ontwikkeld. Zij passen inmiddels ook LED verlichting toe, geïntegreerd met hun gebruikelijke assimilatiebelichting: één van de voorbeelden waarin ze als bedrijf vooroplopen! “Wij vinden het bijna normaal dat we een Topbedrijf zijn maar werken er elke dag hard aan te voldoen aan alle verwachtingen”.

De collega’s bij Piet Vijverberg vormen een hecht team. De organisatie is goed ingericht, er werken vakkundige medewerkers en capabele kaderleden. Het management heeft een duidelijke visie en de doelstellingen scherp voor ogen. Heb je een idee wat het bedrijf verder brengt of de werkzaamheden vergemakkelijkt: het geld is aanwezig om te investeren. Salaris, een jaarlijkse verhoging, uitbetalen van overuren, vakantie uren, cursussen, opleidingen en trainingen: het is allemaal goed geregeld, afspraak is afspraak. Naast hard werken zorgen we voor ontspanning:
BBQ avond, jaarlijks een dag uit, Pub quiz, gezellige Sinterklaas middag/avond, maandelijkse- en de Kerstborrel en meer.

MEER WETEN OVER PIET VIJVERBERG


OVER HET BEDRIJF

De achtergrond

Piet Vijverberg is een kwekerij met een lange historie. Bij dit bedrijf, van oudsher gevestigd in het Westland, is inmiddels de derde generatie kwekers actief. De grondlegger van de kwekerij is Kees Vijverberg. Hij startte in 1946 het bedrijf in Naaldwijk als groentekwekerij en begon later ook met sierteelt. Piet Vijverberg kwam in 1964 in het bedrijf waar hij zich richtte op het snijgroen. Vanaf 1984 produceerde Piet Vijverberg kamerplanten, waarin het bedrijf zich verder heeft gespecialiseerd. In 1993 is Sander, zoon van Piet en kleinzoon van Kees, in het bedrijf gekomen. De locatie aan de Alkemadelaan in Monster werd een jaar later opgericht en stapsgewijs uitgebreid. In de vier decennia heeft Piet Vijverberg verschillende potplanten geteeld zoals Asparagus, mini kokospalmen, Yucca, Dracaena, Dipladenia en Phalaenopsis. Momenteel ligt de focus volledig op Phalaenopsis en Dracaena. De mechanisatie en mate van techniek is gedurende het bestaan van Piet Vijverberg altijd van hoog niveau geweest binnen het bedrijf. Bij veel technische verbeteringen en ideeën in de tuinbouw heeft Vijverberg aan de wieg gestaan.

 


WERKEN BIJ DEZE TOPWERKGEVER

Vacatures