PB Tec

DE EXPERTISE

Het bedrijf

PB Tec is toeleverancier van elektro-, watertechniek en automatisering voor de internationale tuinbouw. We hebben ruim 25 jaar ervaring opgedaan bij uiteenlopende projecten. Als zelfstandige onderneming kunnen we slagvaardig werken en snel inspelen op nieuwe ontwikkelingen in de markt. Dat herkennen onze klanten: bedrijven in de groenten-, bloemen- en potplantenteelt, in Nederland en ver daarbuiten. Met ongeveer veertig medewerkers in vaste dienst hebben we de capaciteit om de meest grootschalige projecten zelf uit te voeren.

Waarom schakelt u PB Tec in?

  • Ruim 25 jaar ervaring in elektrotechniek, watertechniek en automatisering.
  • Het gehele traject blijft in één hand: van engineering tot en met installatie.
  • Innovatief, en graag bereid om ook “outside the box” te ontwerpen.


Wil jij de beste zijn? Bij PB Tec krijg je de kans!

PB Tec levert een bijdrage aan hoogwaardige voedselvoorziening dichtbij de mens. Als beste in de branche ontwikkelen we proactief innovatieve en geavanceerde tuinbouwoplossingen. Daar passen alleen de beste technici bij. Bij PB tec weten we alles van elektrotechniek, watertechniek en automatisering. Onze klanten, waaronder de absolute top in de markt, weten dat we innovaties en kwaliteit leveren, proactief denken en werken. En altijd voor ze klaar staan, daar zijn we groot mee geworden. We willen nog verder groeien. Daarom zoeken we vakmensen die de beste willen zijn.

Waarom kies je voor PB Tec?

Bij PB Tec kom je in aanraking met aansprekende en vooraanstaande tuinbouwbedrijven in binnen- en buitenland. Word je onderdeel van een hecht team. Krijg je ruimte om technologische ontwikkelingen eigen te maken en toe te passen in het werkveld. Bovendien ontwikkel je jezelf en volg je opleidingen en trainingen, om nóg beter te worden.

MEER WETEN?


OVER HET BEDRIJF

De achtergrond

Ruim 25 jaar tuinbouwervaring onder één dak

  • 1984 – PB start met het ontwerp en de installatie van elektrotechnische installaties voor de intensieve glastuinbouw.
  • 1989 – Er komt een zelfstandige watertechnische afdeling bij, niet veel later gevolgd door een afdeling automatisering.
  • PB Techniek was een van de eerste bedrijven die de voordelen van de PC voor de glastuinbouw onderkende. Zo ontwikkelde het bedrijf de eigen computer, de ACO® tuinbouwcomputer. Ook andere regelsystemen kwamen voortaan uit eigen huis.
  • 2001 – Om meer grip te krijgen op het proces van research and development koos het bedrijf voor Westland Energie als partner, dat via andere partnerbedrijven al veel ervaring had opgedaan in de procesautomatisering. Inmiddels is de gehele automatiseringsafdeling ondergebracht onder Hortimax, zodat de verdere ontwikkeling van onze producten voor de lange termijn gegarandeerd is. Daardoor fungeert PB Techniek sinds 2002 ook als dealer van HortiMax producten.

 

In de loop van de jaren zijn veel overnames gedaan, gericht op een versterking van de positie in de tuinbouw.


WERKEN BIJ DEZE TOPWERKGEVER

Vacatures