Hoe kan dat en wat kun je eraan doen?

Je gaat al een lange tijd met tegenzin naar dezelfde baan om vervolgens de uren te tellen voordat je weer naar huis mag. Je ervaart steeds vaker stress en de irritaties lopen op. Werk kost alleen maar energie in plaats van dat je er energie uithaalt. Ergens diep van binnen weet je wel dat je dit niet meer langer wil, maar wat wil je dan wel? Deze vraag blijf je ontwijken omdat je er tegenop ziet om daadwerkelijk de knoop door te hakken. Dat is vaak omdat je niet zeker weet wat er precies zal komen. Deze onwetendheid, spanning en zenuwen zijn al genoeg om de vraag voor je uit te blijven schuiven. Maar wegen de nadelen van de huidige situatie op tegen de moeite die het kost om aan een nieuw avontuur te beginnen? Want ook al denk je er soms over na, met alleen erover denken en fantaseren veranderd er niets aan de realiteit. “Morgen ga ik het zeggen, zo wil ik niet langer door”, maar de volgende dag zit je gewoon weer in de auto naar dezelfde baan. Je hoofd zit vol met plannen maar het doen is een probleem. Hoe komt dat? Hoe komt het dat als we ouder worden we steeds minder voor onszelf kiezen en ons eigen geluk?

Herkenbaar? Uit cijfers van het CBS blijkt dat 79% van de werknemers zich hier niet in herkennen en tevreden is met hun werk. Nu denk je misschien, wat een mooi getal, maar vergeet niet dat dit ook betekent dat 21% van de werknemers ontevreden is met hun baan. Deze mensen willen misschien wel wisselen van baan maar durven het niet en weten niet waar ze moeten beginnen. Daar kunnen wij gelukkig bij helpen, want een nieuwe baan kan je zoveel moois geven. Stel je voor dat je weer met plezier naar je werk gaat. Naar een baan waar je energie uithaalt met de juiste uitdaging. Een baan waarbij je op zondag niet opziet naar de maandag en niet hoopt dat de week weer zo snel mogelijk voorbij is. Een baan waar jij als werknemer wordt gewaardeerd voor wat je doet. Een baan waarbij je als je thuiskomt een tevreden gevoel hebt en je dag wil bespreken met je partner. Een baan waar jij van geniet en waar je op je plek zit.

Het kan ook zijn dat je niet geheel ontevreden bent, maar dat er wel ruimte is voor verbetering. Uit de cijfers van het CBS blijkt namelijk ook dat 23,1% van de mensen ontevreden is met zijn of haar arbeidsomstandigheden. Dat kan voor iedereen anders zijn. Misschien vind je het hartstikke gezellig met jouw collega’s, maar past de baan zelf wat minder goed bij je. Je blijft eigenlijk alleen naar je werk gaan voor de leuke collega’s. Misschien is het goed om eens na te denken over werk in een andere sector of functie. Het kan natuurlijk ook andersom zijn. De functie die je nu hebt past goed bij je en het werk is leuk, maar het is niet uitdagend en je moet vaak overwerken. Dan is het goed om eens te oriënteren welke bedrijven een vacature open hebben staan voor een baan in de functie die je leuk vindt. In beide gevallen is er dus ruimte voor verbetering. Wat als je jouw baan leuk vindt én de omstandigheden. Met plezier naar werk gaat doordat je werkt met een gezellig team en in een passende functie. Dan pas zit je echt op je plek.

Natuurlijk snappen we hoe moeilijk het is om een grote beslissing te maken waar onzekerheden aan vast zitten, maar soms moet je tegen de zenuwen en onwetendheid in gaan, want het resultaat kan zo mooi zijn. Dus hak de knoop door en kies voor jezelf en je eigen geluk. Neem de eerste stap richting een nieuwe uitdaging. Wij helpen en begeleiden je met de stappen die daarna komen. Niet langer twijfelen en aarzelen, het moment is nu. Vandaag kun  jij de eerste stap zetten door jouw gegevens achter te laten hieronder. Samen kijken we naar jouw mogelijkheden. Jij wil toch ook beter?

Inschrijven

  • Eenvoudig inschrijven
  • Kosteloos en vrijblijvend
  • Als eerste de nieuwste vacatures