Total Produce

DE EXPERTISE

Het bedrijf

Total Produce is gespecialiseerd in het inkopen en leveren van overzees fruit. Jaarlijks worden er duizenden containers met vers fruit geïmporteerd. Total Produce richt zich door een goede samenwerking op continuïteit.
Medewerkers van het bedrijf verdiepen zich vergaand in hun klanten, bedienen hen zo, zo goed mogelijk. Op deze manier is het TP team in staat al het fruit van hun vaste leveranciers te vermarkten. Het bedrijf biedt retailers, service-providers en grossiers continuïteit door de gewenste hoeveelheden met de op hen afgestemde prijs/kwaliteit verhouding te leveren. Voor het waarborgen van de kwaliteit worden alle producten getest op locatie bij de diverse producent leveranciers. Total Produce stelt zich open en eerlijk op in haar relaties met klanten, leveranciers en medewerkers!

Het bedrijf:

  • Strategisch sterke retail klanten door Europa heen;
  • Groeiende vraag in meerdere landen en van diverse andere retailers;
  • Een grote klantengroep dus veel afzetmogelijkheden: retailers, service providers en grossiers;
  • Een reeks uitstekende productlijnen, een goede naam bij veel producent leveranciers;
  • De onderneming en organisatie vernieuwt zich van binnenuit én er stromen nieuwe mensen in;

Total Produce Group

Total Produce B.V. is gevestigd in Rotterdam en maakt onderdeel uit van de Total Produce Group.

MEER WETEN?


OVER HET BEDRIJF

De achtergrond

Total Produce B.V. kent een lange historie, die teruggaat naar het jaar 1850 toen de heren Velleman en Tas hun verkoopactiviteiten van overzeese producten bundelden en het bedrijf Velleman & Tas oprichtten. Velleman & Tas is altijd één van de drijvende krachten geweest achter de Rotterdamse ontwikkelingen in de fruitimport. Zo stond Velleman & Tas aan de wieg van de Rotterdamse Fruithaven en was het tot aan de sluiting één van de drijvende krachten achter de Rotterdamse citrusveiling.

In 2000 werd Velleman & Tas overgenomen door de Ierse multinational Fyffes en veranderde de naam van de organisatie in Fyffes B.V. Enkele jaren later werd Fyffes opgesplitst en ging een aantal bedrijven verder als de Total Produce Group. Deze opsplitsing trof ook Fyffes B.V. en een deel van de onderneming opereert sindsdien onder de naam Total Produce B.V.

Voor het versterken van de positie in de Franse markt heeft Total Produce B.V. in 2012 een meerderheidsbelang genomen in het Franse Indigo Fruits S.A.S. – inmiddels omgedoopt tot Total Produce Indigo S.A.S..

Total Produce B.V. heeft zich voortdurend gericht op het opbouwen van relaties met producenten en exporteurs in de belangrijkste niet-Europese productiegebieden. Het resultaat van deze inspanningen is een groot internationaal netwerk van partners en een uitgebreid productenportfolio. Op dit moment is Total Produce B.V. één van de grootste spelers binnen Europa als het gaat om de import van overzees fruit.


WERKEN BIJ DEZE TOPWERKGEVER

Vacatures